Stralende Wichteroptocht in beeld

Algemeen Vastelaovendj Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Op een stralende maandagmiddag werden de straten in het centrum van Weert omgetoverd tot een levendig schouwspel, toen de jaarlijkse Wichteroptocht de binnenstad doorkruiste. Onder een stralende zon lachten de kinderen en toeschouwers volop terwijl ze genoten van de kleurrijke parade.

De deelnemende jeugd (en volwassenen), gekleed in de meest fantasierijke kostuums, streefde naar glorie en erkenning terwijl ze meedongen naar verschillende prijzen. De prestigieuze Gouwe Rog wordt straks uitgereikt aan degenen met de meest mooi ‘kop’, terwijl de Zûlvere Knoeëk wordt uitgereikt voor de meest opvallende grote groep. Voor de creatieve genieën die de straten sierden met bijzondere karren, lonkt de begeerde Broonze Bakfiets.

Het was duidelijk dat de kinderen hun uiterste best hadden gedaan om een onvergetelijke optocht te creëren. Met een overvloed aan kleuren, grappige kostuums en prachtig vervaardigde karren brachten ze een glimlach op het gezicht van elke toeschouwer.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie