Gemeente Weert feliciteert PaperWise met 3e plek in KVK Innovatie Top 100

Vrijdagochtend ontvingen PaperWise oprichters en eigenaren Peter van Rosmalen en Nick Op den Buijsch uit handen van wethouders Van den Heuvel en Van Eijk bloemen en felicitaties voor het behalen van de 3e plaats in de Nederlandse KVK Innovatie Top 100.

PaperWise is trotse finalist in de 16e editie van de KVK Innovatie top 100. De afgelopen 15 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor mkb-bedrijven in Nederland.

Een panel van innovatie-experts openbaarde op 2 februari de top 3 uit een selectie van meer dan 330 inzendingen en verkoos Grown.bio tot winnaar. PaperWise eindigt met trots op de derde plek en feliciteert de nummers 1 en twee (Schouten Europe BV) met deze grote eer.

Focus op duurzame innovatie

Dit jaar stond de KVK Innovatie Top 100 in het teken van duurzame innovatie. KVK heeft als missie om de groei van mkb-bedrijven in Nederland te stimuleren. Innovatie is daarbij een zeer belangrijke pijler, vandaar de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100.

PaperWise hoopt net als de Kamer van Koophandel dat de KVK Innovatie Top 100 andere ondernemers inspireert om werk te maken van innovatie. Innoveren hoeft namelijk niet altijd ‘rocket-science’ te zijn, innoveren doe je samen en ligt binnen ieders bereik.

Samen ‘Wise with waste’

“We zijn super trots”, vertellen oprichters Peter van Rosmalen en Nick Op den Buijsch. “We werken keihard met een zeer gemotiveerd enthousiast team om samen met duizenden klanten verspreid over 23 landen de papierindustrie verder te verduurzamen. Onze papierrevolutie gaat door, elke dag! Dagelijks leveren we het bewijs dat het mogelijk is om landbouwafval, stengels en bladeren die overblijven na de oogst in te zetten als waardevolle grondstof voor milieuvriendelijk en sociaal verantwoord PaperWise papier en karton voor kantoor, drukwerk en verpakkingen.”

Zou het niet fantastisch zijn om een wereld te creëren waarin we op een veilige en milieuvriendelijke manier landbouwafval en overige plantresten opwaarderen tot hoogwaardig papier en karton en tevens de mensen die werkzaam zijn in deze keten eerlijk en gelijkwaardig laten profiteren van deze nieuwe economie? De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recycled papier en PaperWise is CO₂-neutraal. Enkele bekende bedrijven die PaperWise al gebruiken zijn Tony’s Chocolonely, Dopper, Landal GreenParks, Tomorrowland, KPN, Heineken, Jumbo, VNO-NCW MKB Nederland, Accenture, Lufthansa, Weleda, World Expo in Dubai en wellicht in de toekomst ook de Gemeente Weert?

Mensen en bedrijven die op zoek zijn naar duurzame verpakkingen of milieuvriendelijk papier helpt PaperWise graag met het behalen van hun duurzame doelstellingen.

Meer informatie is te lezen op de site: www.paperwise.eu