Kijkje achter de schermen van Cwartier

Afgelopen maand presenteerde bedrijfsverzamelgebouw Cwartier (oude stadhuis van Weert) zijn nieuwe magazine, gemaakt door de creatieve ondernemers van Perron C. Het blad vertelt verhalen over veerkracht en weerbaarheid – de kenmerken van het gebouw – en geeft via interviews met bijzondere ondernemers en vernieuwers een goed beeld van de levendigheid van deze plek in Weert.

Saskia Verdonschot, communicatieadviseur van Perron C en hoofdredacteur van het magazine, vertelt: “Ooit stond het gebouw leeg, nu zijn hier zo’n 95 Cwartiermakers te vinden. Het is een gastvrije en fijne plek om te werken en elkaar te ontmoeten. De kleine ondernemers brengen kleur, levendigheid én geld naar de stad. En het gebouw voldoet duidelijk aan een behoefte, die onder andere voortkomt uit de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Met een opzegtermijn van twee maanden kan iedereen hier flexibel komen en gaan. De kracht van Cwartier is dat niet de contracten ons binden, maar het gevoel dat je hier wilt zijn. Cwartier laat het onvoorspelbare toe en beweegt mee met wat er in de wereld gebeurt. Dat maakt je wendbaar, weerbaar en veerkrachtig.”

Het magazine werd half januari 2022 aangeboden aan onder andere de Gemeente Weert, lokale horeca, RICK en vrijwilligers en ondernemers uit Cwartier. Ook werd het blad verspreid onder lokale ondernemers, omwonenden van Cwartier en wachtkamers van bijvoorbeeld huisartsen.

Het magazine is voor iedereen gratis af te halen bij de receptie van Cwartier.

Peiling

Cwartier is een verrijking van en voor de Weerter binnenstad

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.