Storm Eunice veroorzaakt nodige overlast in regio Weert

2 reacties

Update – De hulpverleners, aannemers en gemeenten van het Weerterland konden vrijdagmiddag aan de bak. Storm Eunice had ook hier goed huisgehouden.

Hieronder zie je een ‘klein’ overzicht van een aantal meldingen in de regio Weert. Onder de tekst staan de foto’s en een videootje voor een impressie. Het is geen overzicht van alle stormschade meldingen, want het was niet bij te houden. De brandweer en gemeenten zijn op het moment van schrijven nog steeds bezig met de hulpverlening.

[13.08 uur] Gescheurde tak in Ittervoort

Aan de Margarethastraat was een tak afgebroken en de vrees was dat deze omlaag zou vallen. De brandweer zaagde de tak los en zag dat nog een andere tak was ingescheurd. Ook deze tak werd verwijderd.

[14.49 uur] Dansende steiger op Limburglaan Weert

De brandweer kon naar de Limburglaan in Weert voor een ‘dansende steiger’. De steiger die tegen het appartementencomplex stond was in beweging gekomen door de harde wind. De brandweer hielp bij het afbreken van de steiger.

[16.31 uur] Dakleer los in Ospel

Bij een woning aan de Hennesweg in Ospel was het dakleer los gewaaid. De brandweer legde tijdelijk zandzakken op het dak zodat het dakleer niet naar beneden kon waaien.

[16.40 uur] Dijkerstraat Weert

Bij een woning aan de Dijkerstraat in Weert was een boom omgewaaid en deels op de openbare weg terecht gekomen. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen.

[17.40 uur] Beatrixstraat Nederweert

Bij een woning op de hoek Beatrixstraat / Ospelseweg in Nederweert was een dakgoot los gewaaid. De dakgoot is aan de kant gelegd en zal op een later moment worden opgeruimd.

[17.41 uur] Recollectenstraat Weert

In het stadspark van Weert was een boom omgewaaid. Deze boom was op de Recollectenstraat terecht gekomen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrijgemaakt.

[17.57 uur] St. Louis / Schoolstraat Weert

Bij een woning aan de Schoolstraat was een ruitje vanuit een raamkozijn naar beneden gevallen. De brandweer assisteerde bij het schoonmaken van de straat.

[18.15 uur] Graafschap Hornelaan Weert

Op de Graafschap Hornelaan was een boom omgewaaid en in de tuin van een woning aan de Maaslandlaan terecht gekomen. De boom versperde het voetpad. De boom was rakelings langs de woning gevallen en had enkel schade aan de tuin toegebracht.

[18.40 uur] Huygenshof / Parklaan Weert

Een boom bij de parkeerplaats aan de Huygenshof (nabij de hockeyvelden) dreigde om te vallen op een woning aan de Parklaan. De boom werd door de brandweer gestabiliseerd in afwachting van een loonwerker. Met een kraan werd de stam vastgehouden en kon de boom worden omgezaagd.

[20.00 uur] St. Maartenslaan Weert

Op de St. Maartenslaan stond een boom scheef en leunde tegen een andere boom. De boom dreigde verder omlaag te vallen. De brandweer en een aannemer hebben de boom vervolgens verwijderd.

[23.43 uur] Rochusstraat Nederweert

Bij een woning aan de Rochusstraat in Nederweert waren een aantal dakpannen weg gewaaid. De brandweer heeft een aantal dakpannen verwijderd en enkele vastgezet.

Bekijk een video via: https://youtu.be/zUx5zIaGVrQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties