Vandalisme in Leudal blijft aanhouden, gisteren autoruiten vernield in Grathem

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 3 min. leestijd

Leudal – Al enige tijd wordt er opvallend veel vandalisme gepleegd in de gemeente Leudal. Dan gaat het voornamelijk om de dorpen die aan de Weert-zijde liggen zoals Ell, Grathem, Kelpen-Oler en Neeritter.

Autoruiten vernield

Gisteravond was het opnieuw raak in Grathem. Tussen 19.00 en 20.00 uur zijn in o.a. de Beekstraat en Schoolstraat autoruiten vernield. “Een stel idioten is zeer actief geweest om zoveel mogelijk autoruiten eruit te knallen door heel Grathem. Het is op verschillende camera’s te zien”, aldus één van de dorpsbewoners. Dorpsbewoners hebben een donkere auto met daarin meerdere personen waargenomen die betrokken zijn geweest bij de vernielingen.

Politie-onderzoek

De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels per mail een Burgernet-bericht verstuurd. Hierin wordt verzocht aan getuigen om zich te melden. Tevens hoopt de politie zoveel mogelijk camera-beelden in handen te kringen.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie-eenheid Weert via telefoonnummer 0900-8844 en verwijzen naar registratienummer: 2022015952. Je kan ook anoniem informatie verstrekken. Bel dan met M. via 0800-7000.

Grindgooiers

Ruim een week geleden, op 23 januari, werden automobilisten op de snelweg A2 ook al zeer onaangenaam verrast door vandalisme. Vanaf de Ellbrug tussen Ell en Kelpen-Oler was grind naar beneden gegooid. De bestuurders op de snelweg kregen de schrik van hun leven.

De slachtoffers willen weten wie de daders zijn en hebben pamfletten opgehangen nabij de brug. Dit in de hoop om de vandalen te achterhalen en/of de daders aan te spreken.

Aangezien de daders aan één auto niet genoeg hadden en minimaal twee auto’s geraakt hadden en een derde poging hebben ontnomen vrezen de slachtoffers voor herhaling. “Heb je dit zelf op je geweten? Ga eens na wat je hebt gedaan. Hoe had dit kunnen aflopen? Je hebt dringend hulp nodig. Meld je bij de politie!”, zo is te lezen op de pamfletten.

Aanhoudende vandalisme

De gemeente Leudal heeft al enige tijd te maken met opvallend veel vandalisme. Denk aan de ingegooide autoruiten in Neeritter op 21 december 2021 en de vernielde verkeerslichten bij de Velterbrug over de A2 op 20 december 2021.

Mocht je meer informatie hebben? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie