Weert Doneert steunt de optochtdeelnemers

Algemeen Vastelaovendj Weert 1 reactie 4 min. leestijd

Geschminkte gezichten langs de kant, ronddraaiende koppen, knauwel en plezeer. De verschillende optochten zijn jaarlijks één van de hoogtepunten tijdens de Wieërter Vastelaovendj.

“Het kan toch niet zo zijn dat onze kinderen straks de optocht alleen nog maar van een filmpje en van de foto’s kennen?”  Een vraag die de Vastelaovendj-minnende inwoner van de gemeente Weert in deze corona-crisis bezighoudt. Na een succesvolle benefietactie voor de Weerter Horeca waarbij ruim 100.000 euro werd opgehaald, komt stichting Weert doneert dit jaar met een loterij voor de optochtdeelnemers.  

Met dezelfde vastberadenheid zet stichting Weert Doneert zich dit jaar in om de optochtdeelnemers een hart onder de riem te steken en financieel te ondersteunen.  

Behoud van de Vastelaovendj optochten is essentieel

Stichting Weert Doneert is een initiatief van een groep Weertenaren die zich inzet voor het levendig houden van de Weerter samenleving. Het behoud van de Vastelaovendj optochten is essentieel voor de Wieërter Vastelaovendj. Het zorgt voor het broodnodige vertier en ontspanning maar bovenal de verbinding van de inwoners van de gemeente Weert. 

Hart en ziel

Optocht deelnemers zijn vaak maandenlang bezig om hun creaties te bouwen en perfectioneren om ze uiteindelijk te laten zien aan de mensen langs de kant. Deze vrijwilligersorganisaties stoppen hart en ziel in het vermaak voor anderen. De afgelopen 3 jaar hebben de optochten geen doorgang kunnen vinden, kosten van huur van de loods en bouwmateriaal lopen door. Daarnaast is het moeilijk geweest om het essentiële verenigingsleven intact te houden.  

Loterij ‘Steun de Weerter optochten’  

Vanaf donderdag 10 februari kun je via de website www.weertdoneert.nl loten kopen voor je favoriete optocht vereniging/deelnemer die meedoen aan de actie. Uiteraard zijn er hele mooie prijzen te winnen. Denk hierbij aan veel diverse waardebonnen en de volgende hoofdprijzen:  

  • Een volledig verzorgd feest voor 50 personen inclusief DJ; 
  • een iPad 
  • Een luxe Boretti Barbecue  

Op dit moment hebben meer dan 20 optochtdeelnemers zich aangemeld. De opbrengst van de loterij gaat volledig naar de deelnemers van de actie. Hiermee kunnen zij komend jaar weer bouwen aan hun nieuwe creaties. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon een donatie te doen. 

Deelnemende partijen 

Alle optochtdeelnemers hebben via de Vastelaovendj verenigingen van de gemeente Weert die in de stad of in hun wijk een optocht organiseren, een uitnodiging gehad om zich aan te melden voor deze actie. Mocht een optochtdeelnemer onverhoopt geen brief hebben gekregen dan kan hij zich nog aanmelden via [email protected]. Enkel aangemelde optochtdeelnemers/ verenigingen delen mee in de opbrengsten. De tegenprestatie van de optochtdeelnemers is de verkoop van de loten en het actief promoten van de actie.

De lotenverkoop is van 10 februari tot en met 1 maart. Op woensdag 2 maart zal tijdens een live uitzending de trekking zijn. Daarnaast wordt dan ook het eindbedrag bekend gemaakt. Hierover later meer.

Stichting Weert Doneert bestaat uit: Ralf Beerents, Inge Beerents, Silvester Vleeshouwers, Lennart Stultiens, Joeri Teeuwen, Stijn Broods, Mieck Bensen, Luuk Hermans, Floor Schoenmakers, Martijn van den Heuvel & Sanne Heuijerjans.

Meer info

Bekijk een video via: https://youtu.be/E8pEYV5RB4w

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie