Weerter kandidaat raadsleden helpen een handje in de horeca

Algemeen Politiek Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

De horeca heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad. En nu er weer steeds meer mogelijk is zijn voor veel ondernemers de problemen nog niet voorbij. Een flink aantal cafés en restaurants kampt met een personeelstekort.

Voor de Weerter wethouder Martijn van den Heuvel was dat reden om de actie ‘Weerter Politiek helpt mee in de horeca’ in het leven te roepen. En dat bleek niet zonder succes; alle politieke partijen die in maart meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Weert leverden horeca-uitzendkrachten.

Handen uit de mouwen

Vrijdag en zaterdag hielpen ruim 35 kandidaat raadsleden mee in 22 horeca-ondernemingen in de binnenstad, in de wijken en in de dorpen rondom Weert. Kandidaten op de lijsten van Weert Lokaal, CDA, DUS Weert, PvdA, D66 en GroenLinks staken de handen uit de mouwen. Namens de VVD meldde kandidaat raadslid Miranda Jeurninck – Feijen zich zaterdagmiddag bij Chinees Restaurant Azië. “De meeste mensen hebben vroeger wel eens achter de bar gestaan of in een restaurant gewerkt. Dat is voor mij niet het geval. Dus ik vind het leuk, en zeker in een restaurant waar ik zelf vaker kom, aan de andere kant te kijken hoe het werkt”, aldus het kandidaat raadslid. Volgens restauranteigenaresse Aihua Chung doet Jeurninck het goed; “Niks op aan te merken. En ook heel enthousiast”.

Signaal

De onderneemster is blij met de actie van de Weerter politiek. “Fijn dat ze zo’n initiatief hebben ondernomen om ons zo te steunen”, aldus mevrouw Chung. Het initiatief hiertoe werd genomen door Martijn van den Heuvel, Weert Lokaal-wethouder, en Lennart Stultiens van de VVD. Stultiens: “Martijn belde mij op met dit idee en ik was meteen enthousiast … Met deze actie willen we het signaal afgeven dat de politiek in Weert de horeca steunt”. De wethouder vult aan: “Ik vind het heel gaaf dat dit initiatief door zowel alle politieke partijen als veel ondernemers is omarmd”. Hij roept het publiek op om de horeca te steunen door ze te blijven bezoeken.

In onderstaande video zien we VVD kandidaat-raadslid Miranda Jeurninck – Feijen aan het werk bij Chinees Restaurant Azië. Bij de foto’s zie je ook nog andere kandidaat raadsleden die zaterdagmiddag hun handen uit de mouwen hebben gestoken.

Bekijk een video via: https://youtu.be/oS6Oa7-tdf0


Een fotobijdrage van o.a. Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie