Weerter Politiek gaat aan de slag in de horeca

Algemeen Uitgaan Weert 6 reacties 4 min. leestijd

Op woensdag 26 januari mocht de horeca eindelijk de deuren weer openen. Zowel voor ondernemers als publiek een verademing.

De opening is echter wel onder voorwaarden zoals de coronapas-controles, een maximaal aantal bezoekers en de sluitingstijd. En het blijft lastig voor veel horeca ondernemers om aan voldoende personeel te komen. Kortom, zo’n heropening gaat niet zonder slag of stoot.

De Weerter politiek heeft zich samen gepakt om de handen uit de mouwen te steken en de horeca ondernemers in Weert op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari een helpende hand te bieden.

Actie: Weerter Politiek helpt mee in horeca

De horeca is belangrijk voor Weert, zowel in de binnenstad als in onze wijken als dorpen. Het is goed om te weten wat er leeft, wat er speelt en waar de ondernemers tegen aan lopen. Met behulp van deze actie komen de politiek en de horeca met elkaar in gesprek, wordt de verbinding gezocht op de werkvloer en kunnen kandidaat raadsleden een helpende hand bieden. Ze gaan aan de slag in de bediening, in de keuken, bij de coronapas controle of achter de bar.

Op initiatief van wethouder Martijn van den Heuvel (Weert Lokaal) en ondernemer Lennart Stultiens (VVD) zijn alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart gevraagd mee te doen aan deze actie. De reacties waren meteen enthousiast. Ook zijn alle cafés, restaurants en lunchrooms in stad, dorpen en wijken gevraagd naar hun interesse.

Lennart: “Martijn belde mij op met dit idee en ik was meteen enthousiast. Bij de stichting Weert Doneert hebben we ook samengewerkt, dus we weten wat we aan elkaar hebben. Met deze actie willen we het signaal afgeven dat de politiek in Weert de horeca steunt”. Martijn reageert instemmend: “Ik dacht: hoe kunnen we nu eens echt laten zien dat we achter onze horeca ondernemers staan als lokale politiek. De ondernemers hebben een hele lastige periode doorgemaakt en daarvan proberen ze nu te herstellen. Ik vind het dan ook heel gaaf dat dit initiatief door zowel alle politieke partijen als veel ondernemers is omarmd. Die saamhorigheid is typisch Weert, ook tijdens of na de coronaperiode. En blijf vooral onze horeca ook steunen door ze te blijven bezoeken”.

Match kandidaten en horeca

Alle kandidaten die op de lijst staan van de politieke partijen zijn gevraagd om medewerking te verlenen aan dit initiatief. Inmiddels hebben zich ruim 35 kandidaten aangemeld. De kandidaten zijn gevraagd voor welke werkzaamheden ze kunnen worden ingezet in de horeca en welk tijdsblok ze beschikbaar zijn.

Ook veel horecazaken is gevraagd of ze mee willen doen. In totaal hebben zich 22 horeca ondernemers aangemeld en aangegeven welke werkzaamheden verricht kunnen worden op 11 en 12 februari. Op basis van deze gegevens is een match gemaakt tussen de kandidaten en de deelnemende horecazaken.


Politieke partijen in Weert (op volgorde van huidige grootte): Weert Lokaal, CDA, VVD, DUS Weert, PvdA, D66 en nieuwkomer GroenLinks.

Deelnemende horecazaken:

Tostibar Dikke Mik, Richard’s Bar, Lien & Otje, Maroy Bar, Restaurant Sabrosa, Stadscafé Du Commerce, Bistro de Umbelder, De Weerter Bazaar, Brasserie D’oude markt, Broodjeszaak Bufkes, Café de Harmonie, Luncherie Wi-j Ésj?, Jack’s Pub, Café Vreug of Laat, Restaurant de Oelepot, Café Don Papi, Weerter Stadsbrouwerij, Restaurant Azië, Vakantiepark Weerterbergen, Gotcha, Antje van de Statie, Restaurant Denver

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
6 reacties