100e deelname Hema IJzeren Man Volksloop voor Richard Hendriks

Zondag 6 maart vond de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop plaats.

Deze loop stond in groot contrast met de volksloop van 6 februari j.l.. Op die dag hadden ze te maken met fikse regenbuien. Zondag konden de renners genieten van een stralende zon. Het gevolg was dat er bij de finish allemaal lachende gezichten te zien waren. Iedereen heeft genoten van een schitterende loop langs het water door de mooie natuur van de IJzeren Man in Weert.

Vanwege de voorjaarsvakantie en de corona-zieken waren er wat minder lopers. Jammer voor diegenen die bij dit schitterende loopweer niet aanwezig kon zijn, zo meldt de organisatie.

100e loop voor Richard Hendriks

Vandaag waren er diverse lopers die een herinnering kregen omdat ze tien keer deelgenomen hadden. Richard Hendriks uit Weert had echter al 100 keer deelgenomen. Voor dat feit werd hij dan ook in het zonnetje gezet op deze mooie zondagmorgen.

Jeugdcompetitie komt er aan

Nieuw bij de volgende lopen is de jeugdcompetitie voor de jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Vanaf april starten ze met deze jeugdcompetitie. Hier kunnen de jeugdige lopers “gratis” aan deelnemen dankzij Pets&Co en Stichting Gezond & Ontspanning, beiden uit Nederweert.

Ook starten ze in april een ‘Progressie-Loop’ voor de senioren op alle afstanden. De lopers met de meeste progressie winnen een prijs. De juiste spelregels kun je vinden op de site van AV Weert via deze link: https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml/.

De vrijwilligers van de loop zijn mede dankzij Posno Sport vanaf 6 maart te herkennen aan de gele hesjes. Zo kunnen de deelnemers zien wie er bij de organisatie hoort.  

De Mountainbike van 2021 is uitgereikt aan Anne Iken. Deze dame is de trotse winnaar van de ATB door acht deelnames in 2020 en 2021. Deze fiets werd beschikbaar gesteld door Erkens Fietstechniek uit Weert. Ook stelt deze vakman in 2022 weer een fiets ter beschikking. Iedereen die acht keer of meer meedoet maakt kans.

De volgende loop is op 3 april 2022. Hiervoor kun je vanaf 9 maart tot en met 31 maart weer voor kun inschrijven via www.inschrijven.nl.