Aanmelding Cultureel Lint geopend

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Cultureel Lint vindt in 2022 plaats op koopzondag 26 juni. Het evenement is hét podium voor lokaal cultureel talent, waarvoor de inschrijving nu is geopend.

Cultureel Lint biedt met een attractief en gevarieerd programma het perfecte podium voor eenieder die zich met culturele uitvoering bezig houdt.

Deelnemen

Woon je in de regio Weert en hou je je bezig met kunst en cultuur? Zing, dans, film, schilder of boetseer je? Schrijf je poëzie, speel je in een band of ben je singer-songwriter? Of ben je misschien lid van een koor, toneelvereniging, harmonie of dansgezelschap? Dan is dit je kans om jezelf te presenteren aan een groot publiek. De organisatie is daarnaast extra geïnteresseerd in zogenoemde cross-over projecten, waarbij verschillende cultuurdisciplines samenkomen.

Aanmelden is tot uiterlijk 17 april mogelijk via de vernieuwde website www.cultureellint.nl.

Nieuwe datum

Cultureel Lint is vanaf de eerste editie gepresenteerd als de Uitmarkt van Weert, georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil.

De start van het culturele seizoen werd gevierd met een breed aanbod aan culturele presentaties en optredens. Belangrijk kenmerk is dat niet alleen bezoekers in aanraking kwamen met de diversiteit van het lokale aanbod, maar dat ook deelnemers konden genieten van zogenaamde kruisbestuiving en ontwikkeling van de eigen presentatie. Jaarlijks werd een aantal projecten voorbereid waarbij professionele en lokale (amateur)artiesten aan elkaar werden gekoppeld. Leerzaam en uitdagend voor beide kanten.

Omdat de organisatie concludeerde dat met de oude datum net na de zomervakantie de mogelijkheden tot dit soort projecten beperkt werden en verenigingen vaak weinig voorbereidingstijd hadden, is gekozen voor de nieuwe datum op de laatste zondag van juni.

Het karakter van het evenement blijft behouden: Cultureel Lint blijft hét podium voor professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen die het publiek laten genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer.

Ook op de nieuwe datum wordt Cultureel Lint gecombineerd met een koopzondag in de Weerter binnenstad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie