Belgische politie schrijft boetes uit bij gevaarlijke situaties tankstations

Goedkoop tanken in België kan alsnog in de papieren lopen als je voor een gevaarlijke situatie zorgt. Daarvoor waarschuwt burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi voor. Vanaf vandaag zal de politie extra controleren.

Vanwege het hoge prijsverschil tussen de Nederlands en Belgische tankstations kiezen er veel Nederlanders voor om even de grens over te steken. In België is de literprijs voor bijvoorbeeld euro95 (E10) ongeveer 50 cent lager.

Het zorgt ervoor dat o.a. bij de Grenspoal en Gabriëls aan Weertersteenweg (Molenbeersel / Kinrooi) soms files op de weg ontstaan. Het gevolg is dat fietsers niet meer veilig kunnen passeren en auto’s gaan inhalen. Deze gevaarlijke situaties zijn voor de Kinrooise burgemeester reden om de politie extra te laten handhaven.

“Tanken mag de verkeersveiligheid niet in het gedrang brengen. De politie zal vandaag elk tankstation in de gemeente bezoeken en eisen de nodige maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te waarborgen op en rond het tankstation. Zo niet wordt er consequent geverbaliseerd”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Je kan een boete voorkomen door bijvoorbeeld ’s avonds te gaan tanken. Dan is het meestal wat rustiger bij de tankstations.