Tankstation ’t Haasje bij Maarheeze afgesloten vanwege gaslek

Maarheeze – Update 13.57u – De brandweer werd donderdag rond 12.30 uur gealarmeerd vanwege een gaslekkage op het parkeerterrein bij tankstation ’t Haasje aan de A2 bij Maarheeze.

Bij de gastank op de verzorgingsplaats achter het tankstation was een gaslucht waargenomen. Uit voorzorg werd de toerit naar het tankstation afgesloten. De brandweer verrichtte vervolgens metingen.

Er waren af en toe vlagen gaslucht waar te nemen, maar het betrof geen gevaarlijke concentratie gas dat naar buiten kwam. De meetapparatuur sloeg ook niet aan. Allen aansluitingen en leidingen werden vervolgens nagekeken.

In overleg met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) werd vervolgens besloten om de leidingen bij de gastank dicht te draaien. Dit in afwachting van een specialist die verder onderzoek gaat doen en het eventuele probleem kan verhelpen.

De toerit naar de verzorgingsplaats was tot 13.50 uur afgesloten. Overigens was niet iedereen blij met de afsluiting van het tankstation. Een vrachtwagenchauffeur uitte zijn ongenoegen en negeerde de verkeersregels. De weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft de chauffeur hiervoor een boete gegeven.

Update 13.57u – Op dit moment is de toerit weer open, maar tanken is nog niet mogelijk. Luiers verschonen, auto’s opladen en hapje eten op een picknickbank kan wel weer.

Bekijk een video: https://youtu.be/AJQJKnt-XQA