Containerbrand dreigt over te slaan naar loods Heythuysen

Heythuysen – Update 15.07u – De brandweer is zaterdag rond 14.30 uur gealarmeerd vanwege een containerbrand aan de Leveroyseweg in Heythuysen.

Op het terrein van een handelsonderneming was brand ontstaan in een grote container. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de container.

Omdat de container dicht bij een loods stond en overslag dreigde, werd vanuit de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’. Dat wil zeggen dat er een extra blusvoertuig wordt aangestuurd. Ook de waterwagen van de brandweer Nederweert werd opgeroepen.

Update 15.07u: De brand is onder controle. De brandweer zal nog enige tijd nodig hebben voor het afblussen van de container. De container was gevuld met plastic. Bij het afblussen zal wel nog rook vrij blijven komen.

Bekijk een video: https://youtu.be/kwb27z1LNEo