Groot gevoel van saamhorigheid bij inzamelingsactie Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Foto-update – De inzamelingsactie voor Oekraïne bij Transportbedrijf Ron van Heur heeft de verwachtingen overtroffen. Mensen kwamen massaal goederen afleveren voor de oorlogslachtoffers.

De afgelopen dagen waren er al drie vrachtwagens gevuld met hulpgoederen. “Als de vijfde vol zit, dan stoppen we”, zeiden ze gisteren. Maar vandaag was er alsnog een massale toeloop naar het transportbedrijf aan de Ellerweg in Kelpen-Oler.

Er ontstond zelfs een file aan auto’s die waren volgeladen met hulpgoederen in de breedste zin van het woord. Van matrassen tot hondenvoer. Alle bruikbare goederen werden overhandigd.

Tientallen vrijwilligers

Op het terrein van Van Heur stonden tientallen vrijwilligers klaar om de goederen te sorteren, te verpakken en klaar te maken voor transport. Ook mensen uit Polen en uit Oekraïne hielpen mee. De saamhorigheid was groot en het leek wel een geoliede machine die dit werk al jarenlang doet.

Machteloos

Bezoekers die spullen kwamen inzamelen hopen zo iets te kunnen betekenen voor de slachtoffers. Er heerst vooral een gevoel van machteloosheid. Niemand wil deze oorlog maar niemand kan ook echt iets doen om het te stoppen. Door het afleveren van hulpgoederen hopen de mensen alsnog een steentje te kunnen bijdragen om het leed te verzachten.

Over de actie

Chauffeursclub ‘Neet Janke Mer Planke’ uit Horn is deze actie gestart in samenwerking met Internationaal Transportbedrijf R. van Heur uit Kelpen-Oler. Ron van Heur neemt alle kosten op zich zoals de diesel en de tol. De chauffeurs Leon Klaessen en zijn Poolse vrouw Agnieszka Klaessen en Wim van de Moosdijk verzorgen de ritten helemaal belangeloos.

Update: foto’s van Will Verhees toegevoegd.

Bekijk een video: https://youtu.be/FRV-y1U2orE