Extra raadsvergadering over opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Algemeen Weert 8 reacties 1 min. leestijd

Donderdagavond 10 maart vindt er om 21.00 uur een extra raadsvergadering plaats. Er is één agendapunt: Brief minister en staatssecretaris Justitie en Veiligheid. In deze brief staat het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne centraal.

Door de oorlog in Oekraïne zijn volgens schattingen van UNHCR nu ongeveer anderhalf miljoen mensen op de vlucht geslagen. Het grootste deel van deze vluchtelingen verblijft op dit moment in de buurlanden om Oekraïne. Vooralsnog is een beperkt deel doorgereisd naar de rest van Europa waaronder Nederland.

De opgave om deze groep op te vangen, tegen de achtergrond van het geweld in Oekraïne, is voor Europa en voor Nederland een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Inmiddels zijn de veiligheidsregio’s gevraagd om 1000 Oekraïense vluchtelingen op korte termijn op te vangen.

Tijdens de raadsvergadering zal de opvang in Weert ter sprake komen. Of ook de voormalige Van Horne Kazerne een mogelijkheid is, zal morgen worden besproken. Een meerderheid van de bezoekers op WdG zal er niet op tegen zijn, zo blijkt uit een peiling. Inmiddels hebben de eerste vluchtelingen al onderdak gekregen in Weert.

Lees de brief: https://iwdg.nl/3sTzZHo (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties