PvdA Weert: Opvang Oekraïense vluchtelingen in Van Hornekazerne

35 reacties

De aanval van Rusland op Oekraïne veel mensen geraakt. Inmiddels is er een flinke vluchtelingenstroom op gang gekomen en de verwachting is dat Oekraïense vluchtelingen naar Nederland zullen komen. De PvdA Weert heeft het college van B&W gevraagd om positief te reageren als er een verzoek komt op deze vluchtelingen in de voormalige Van Hornekazerne op te vangen.

“Hoe Poetin het in zijn hoofd haalt om een soeverein land aan te vallen en binnen te trekken is ons allen vreemd. Dit verwacht je zeker in Europa niet meer. De aanval roept terecht afschuw op en ook in Weert betuigen veel mensen hun steun aan de bevolking in Oekraïne. Wij willen, net als hen, graag helpen”, aldus Leon Heuvelmans van de PvdA Weert.

De PvdA Weert wil dat we in Weert onze verantwoordelijkheid nemen. Ze zijn van mening dat, wanneer de vraag komt om de oude kazerne in Weert voor opvang in te zetten, de gemeente Weert daar positief op moet reageren.

Ze realiseren zich dat het nu nog te vroeg is om op alle vragen een antwoord te hebben. De feiten veranderen met de dag en er zijn nog veel andere hulpvragen uit Oekraïne en Oost-Europese EU-landen. Ze weten ook dat het gemeentebestuur al bezig is met veel van deze vragen.

Natuurlijk is het nu ook nog onduidelijk of de kazerne wel de meest logische oplossing is voor dit probleem. Er zijn tenslotte ook nog andere opties, zoals opvang in hotels, vakantieparken of bij mensen thuis.

PvdA Weert wil echter nu al duidelijk maken dat, als blijkt dat de van Horne kazerne de meest geschikte oplossing is, deze wat hen betreft ook ingezet moet worden.

De partij begrijpt dat er in het verleden de belofte is gedaan dat er voor slechts vijf jaar opvang zou zijn in de kazerne. Daar heeft Weert zich ook keurig aan gehouden. “Echter moet je bij het menselijk drama wat zich nu aan het voltrekken is ook durven te kiezen en je verantwoordelijkheid durven te nemen”, aldus Heuvelmans in de brief.


Peiling

Oekraïense vluchtelingen opvangen in Van Hornekazerne?

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
35 reacties