Gouden Lambieck voor Mary Smeets

Bolhoedjes, koningsblauwe jasjes, stomme streken uit het Weerterland die allemaal kans maakten op de felbegeerde Lambieckbeeldjes waren de ingrediënten voor een gezellige middag in de Soos. Zondagmiddag vond in een drukbezochte Soos de uitreiking van de 42e Lambieck Matinee plaats. 

De 11 genomineerden voor de gouden, zilveren en bronzen Lambieck 2022 waren: Frans Jansen, Maarten Stijnen, Stef van Hoef en Elianne van Donschot, Stephan Laenen, Mary Smeets, Brenda Wijen, Karian en Peggy Peeters, Marieke van Riet, Jeffrey Wullems (2x) en Femke Beljon.   

Deze “stomste streken” die zich het afgelopen jaar in Weert en omgeving hebben afgespeeld werden op humoristische wijze verteld en met foto’s gevisualiseerd door de leden van de Lambieck Knoup. De uitslag van deze middag bleef tot het laatste moment ongekend spannend. Wie ging er dit jaar naar huis met de gouden, zilveren en bronzen Lambieck? Een publieksjury bepaalde wie met de Gouden Lambieck naar huis mocht gaan. 

Uitslag 

De Gouden Lambieck werd gewonnen door Mary Smeets. De Zilveren Lambieck ging naar Jeffrey Wullems. En de Bronzen Lambieck mocht naar huis met Karian & Peggy Peeters. De volledige verhalen zijn terug te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/lambieckknoup  

Jan van der Croon-ere-medaille 

Naast deze uitreiking werd ook de “Jan van der Croon-ere-medaille” uitgereikt. Deze medaille werd dit jaar uitgereikt aan Peter Truijen vanwege zijn verdiensten voor onder meer Voetbalvereniging Megacles, V.V. de Verkusköp en Triathlonvereniging Weert. Aansluitend barstte er een gezellige feestmiddag los waarbij de voetjes van de vloer gingen.