Herstel Boshoverbrug uitgesteld naar tweede helft april

Algemeen Uitgelicht Weert 6 reacties 3 min. leestijd

De planning voor het herstel van de Boshoverbrug wordt aanpast. Aanvankelijk was de planning dat de herstelwerkzaamheden al afgerond moesten zijn, maar dat blijkt niet haalbaar.

Inmiddels zijn fysieke testen succesvol uitgevoerd en benodigde materialen voor herstel besteld. Vanwege de lange levertijden moet de vorige planning iets worden aangepast. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden in de tweede helft van april worden afgerond.

Stand van zaken

Eerste prioriteit op dit moment is volgens de gemeente Weert het herstel van de wapeningskabels die beschadigd zijn geraakt. De schade aan de kabels herstellen ze door stalen klemmen op de uiteindes van beschadigde kabels te bevestigen. Daarna worden deze klemmen in beton gegoten. Nadat enkele proefexemplaren van de klemmen fysiek zijn getest, weten ze zeker dat de oplossing aan alle eisen voldoet.

Binnenkort worden de materialen voor de productie van de klemmen geleverd. Wereldwijd zijn er lange(re) levertijden van grondstoffen, daardoor heeft dit helaas nog meer tijd gekost dan vooraf ingeschat, zo laat de gemeente Weert weten via haar website. Vanaf volgende week start de productie van de klemmen.

De nieuwe planning

Op basis van de huidige stand van zaken en de verwachte productiesnelheid van de klemmen verwachten ze de werkzaamheden tot herstel van de brug als volgt uit te kunnen voeren:

  • Week 12 (de week van 21 t/m 25 maart): Voorbereidende werkzaamheden op de brug, zoals het vrijmaken van de wapeningskabels met hoge druk water;
  • Week 13 t/m 15 (van 28 maart t/m 15 april), onder voorbehoud: Nadat de voorbereidende werkzaamheden voor het schadeherstel hebben plaatsgevonden, wordt de schade hersteld door het aanbrengen van klemmen;
  • Week 16 (week van 18 t/m 22 april), onder voorbehoud: afronding herstelwerkzaamheden als alle klemmen zijn aangebracht en in beton zijn gestort.

Bij deze planning zijn ze er vanuit gegaan dat alle materialen tijdig geleverd worden voor de productie van de klemmen. Gelet op de ontwikkelingen op de wereldwijde grondstoffenmarkten moeten ze hierbij enig voorbehoud maken.

Op dit moment bekijken ze ook of de oorspronkelijk geplande onderhoudswerkzaamheden direct aansluitend uitgevoerd kunnen worden of dat deze op een later moment worden uitgevoerd. Als dat laatste het geval is, stellen ze de brug in noordelijke richting tijdelijk via 1 rijstrook open.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties