Kinderen nemen kijkje op bouwplaats nieuwe school Altweerterheide

De nieuwbouw van basisschool St. Jozef in Altweerterheide is aanbeland in een nieuwe fase. Woensdagmiddag werd namelijk de laatste stalen balk geplaatst. Hiermee is de constructie van het nieuwe gebouw voltooid.

Afwezig

Leerlingen van de school waren aanwezig bij de plaatsing. Het was de bedoeling dat directrice Linda Kirkels-Janssen de kinderen uitleg zou geven over de bouwwerkzaamheden maar door ziekte moest zij verstek laten gaan. Ze werd vakkundig vervangen door bouwvakker Ben.

Dikke duim

Het had niet veel gescheeld of ook Ben had af moeten zeggen. Hij wilde de bouwvakkers namelijk helpen bij het plaatsen van de balk maar dat ging niet helemaal goed. Het gevolg: een dikke duim in het verband. Gelukkig waren de andere bouwvakkers kundig genoeg de balk uiteindelijk, onder toeziend oog van alle kinderen, toch op zijn plek te hijsen.

Nog even geduld

De bouw van basisschool St.Jozef heeft de afgelopen maanden een kleine vertraging opgelopen. Hierdoor gaat het niet lukken het gebouw rond de zomervakantie op te leveren en in te richten. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de kinderen uit Altweerterheide na de herfstvakantie hun nieuwe school in gebruik nemen. Ze moeten dus nog even geduld hebben.

Bekijk een video: https://youtu.be/0cb3vyCo0iQ