Krönungsmesse in Stramproy

De parochie Sint Willibrordus van Stramproy viert het Paasfeest op Eerste Paasdag, zondag 17 april, met een plechtige Hoogmis. De aanvang is 9.30 uur. Celebrant is pastoor Amal Arockiam.

Gemengd koor Creatura uit Weert is uitgenodigd om onder meer de Krönungsmesse van W.A. Mozart te zingen.  Deze mis werd voor het eerst op Paaszondag 1779 uitgevoerd in Salzburg. Mozart zou geïnspireerd zijn geweest door een destijds beroemd en geliefd schilderij van Maria.

Creatura voert het Kyrie, het Gloria, het Sanctus, het Benedictus en het Agnus Dei uit. Kenners prijzen deze mis van Mozart en zeggen: “Straalt van vitaliteit” –  “Het koor barst uit in juichende Hosanna’s” – “Ingetogen én feestelijk”. Verder kun je onder meer luisteren naar Cantique de Jean Racine van G, Fauré, Ich bete an die Macht der Liebe van D. Bortnianski,  het Avé Maria van G. Caccini/Vavolov  en tot slot van de eucharistieviering zal het King all Glorious klinken van G. Vail en Ch. Wesley.

Creatura staat onder leiding van Ton van de Weem. De begeleiding aan de piano wordt verzorgd door Toon Konings. De vier solisten zijn: Aggie Vleeshouwers-Kollée (Alt),  Carla Litjens-Kollée (Sopraan), Rob Witteman (Bas), René Coolen (Tenor).

De parochiegemeenschap van Stramproy nodigt je van harte uit voor deze feestelijke viering in de prachtige Sint Willibrorduskerk, Kerkplein 1 te Stramproy.