Penetrante lijmlucht trekt Muntpassage in; brandweer gealarmeerd

Bij de hellingbaan achter de Albert Heijn in het centrum worden werkzaamheden uitgevoerd. Het betreft het aanbrengen van een soort hars ten behoeve van de afwerking van de onlangs vernieuwde hellingbaan. Het aanbrengen van de hars veroorzaakt een soort van lijmlucht.

De lijmlucht was de supermarkt Albert Heijn binnen getrokken. Ook in het winkelcentrum de Muntpassage was de penetrante lucht waarneembaar. Bezoekers maakten zich ongerust en dachten dat er mogelijk sprake was van een gaslek. De brandweer werd gealarmeerd.

De brandweer kwam met een SIV (Snel Interventie Voertuig) en tankautospuit met spoed ter plaatse. Op locatie bleek dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. Er hoefde verder geen actie te worden ondernomen. De lucht die de bezoekers hadden waargenomen waren een overlastgevende bijkomstigheid van de werkzaamheden.

De andere rijrichting van de hellingbaan moet ook nog worden voorzien van de hars. Dat betekent dat men nog een keertje in de stank moet zitten. Na de werkzaamheden is de overlast voorbij en kan de hellingbaan weer jaren vooruit.

Bekijk de video: https://youtu.be/uRL-xQXtl3E