‘Realityster uit Weert gearresteerd vanwege meth-lab in Nederweert’

2 reacties
Politiebewaking bij de productielocatie voor drugs in Nederweert

Nederweert / Weert – Recent zijn er in Weert een aantal aanhoudingen verricht in verband met het crystal meth-lab dat in juli 2021 werd aangetroffen in Nederweert. Het was volgens de politie de grootste productielocatie voor crystal meth ooit in Nederland.

Één van de hoofdverdachten blijkt de 29-jarige Gianni van der B. uit Weert te zijn, zo weet 1Limburg. Gianni zette zichzelf in de spotlight toen hij in 2020 meedeed met de reality tv-show ‘Temptation Island’. De verdachte zou zich zelf bij de politie hebben gemeld en zit nog in voorarrest.

Over de productielocatie

Met het produceren van grote hoeveelheden crystal meth in een tweetal loodsen aan de Hoogbosweg in Nederweert waren miljoenen euro’s gemoeid.

Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kon in deze grote en professioneel opgezette productielocatie meer dan 100 kilo per dag van deze zeer verslavende drug gemaakt worden. Dit komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. Bij verkoop hiervan zou de uiteindelijke straatwaarde daar een veelvoud van zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties