Politie neemt scooter van ‘Official CJIB sponsor’ in beslag

De politie heeft maandag een scooter van een ‘Official CJIB sponsor’ in beslag genomen. De inbeslagname volgde nadat de scooter met daarop twee opzittenden staande werd gehouden op het Sint Raphaëlpad.

De agent, die het duo staande hield, constateerde al snel dat de zaken niet op orde leken te zijn. De ‘snorscooter’ droeg een blauw kentekenplaatje, maar qua snelheid leek het meer op een scooter die een geel plaatje moet dragen. Tevens was de scooter niet voorzien van een contactslot. Dit kwam volgens de bestuurder omdat het een ‘project’ was.

Geen gebrek aan zelfspot

De jeugdige bestuurder had geen gebrek aan zelfspot. Er werd ook een beetje lacherig gedaan over de staande houding. Op de scooter was de sticker met de tekst ‘Official CJIB sponsor’ geplakt. Ook stond er ‘kanker grote brommer’ en ‘je kanker moeder’ vermeld op de zijkant.

Mee naar het bureau

De politie kon er minder mee lachen. De scooter werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Bij de jongeman werd een drugstest afgenomen en mocht vervolgens ook mee naar het politiebureau.