In Weert kun je ook stemmen vanuit een tractor

Er kan weer gestemd worden voor een nieuwe gemeenteraad. Vanwege het coronavirus zijn de verkiezingen verspreid over drie dagen. Woensdag kun je in Weert terecht op een van de 22 stemlocaties. Daarnaast zijn er dan twee drive-ins en is er een mobiel stembureau op verschillende locaties in de gemeente te vinden. Tot en met dinsdag is het aantal stemlocaties beperkt.

Voorbereidingen drive-in

Twee bijzondere locaties waar je je stem kunt uitbrengen zijn de drive-ins aan de Sportstraat op Leuken en in de gemeentewerf aan de Graafschap Hornelaan. Joanny Steijvers, coördinator Team Verkiezingen, was maandagochtend op deze laatste locatie druk bezig met de voorbereidingen; stemhokjes werden geplaatst en rode potloden werden er uitgepakt. Iedereen is er vanaf dinsdag 9.00 uur welkom: “met een auto, brommer, scootmobiel, tractor, te voet, met de fiets”, aldus Joanny.

Eerste twee dagen

Maandag en dinsdag zijn er in Weert 5 locaties waar gestemd kan worden. Daarnaast rijdt een mobiel stembureau door met name een aantal kerkdorpen. En vanaf dinsdag is er dus ook de drive-in op de Weerter gemeentewerf.

Woensdag

Tijdens de derde, en laatste dag van de verkiezingen, zijn er in Weert in totaal 22 stembureaus. Niet alleen de gemeentewerf dient dan als drive-in stemlocatie, ook aan de Sportstraat op Leuken kan er vanuit of vanaf een voertuig gestemd worden. En ook de bus, het mobiel stembureau, maakt dan haar ronde langs verschillende locaties in Weert.

Toegankelijk

Alle stembureaus, inclusief de mobiele, zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. Joanny Steijvers: “We hebben bij de bus een extra stemhokje staan waar mensen aan de buitenzijde van de bus hun stem kunnen uitbrengen”. Ook aan eventueel slecht weer is gedacht. “De bus is voorzien van een soort lift waardoor mensen in een rolstoel ook hun stem kunnen uitbrengen in de bus”.

Overal welkom

Stemmen kan op alle locaties in je eigen woonplaats. Weertenaren kunnen dus alleen in Weert terecht. Het is volgens Joanny Steijvers wel belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs mee brengt.

Meer info

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen zijn te vinden op www.weert.nl/verkiezingen. Daar zijn ook alle stemlocaties per dag te vinden.

Bekijk een video: https://youtu.be/gcuIBUSuKzE