Uitslagenavond stadhuis tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd
Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen in 2018

Op 14, 15 en 16 maart kun je stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Zoals gebruikelijk houdt de gemeente aan het eind van de gemeenteraadsverkiezing een open huis. Daar kunnen de inwoners van Weert kennis nemen van de voorlopige uitslagen. Iedereen die geïnteresseerd is, is woensdag 16 maart vanaf 21.30 uur welkom in de hal van het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Het programma start rond 22.00 uur.

Programma uitslagenavond

Net als elders in Nederland sluiten in Weert om 21.00 uur de stembureaus. Inwoners zijn vanaf 21.30 uur welkom in de hal van het stadhuis (Wilhelminasingel 101, Weert). Rond 22.00 uur opent burgemeester Raymond Vlecken de uitslagenavond. Vervolgens worden vanaf het podium in de hal de tussenstanden en uiteindelijk de voorlopige uitslag bekendgemaakt. Die zijn op een groot scherm te zien. Gedurende de avond worden korte interviews met lijsttrekkers en kandidaten gehouden.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Rond middernacht hopen we een voorlopige einduitslag voor Weert op partijniveau bekend te kunnen maken. De voorlopige uitslag op kandidaatniveau volgt op 17 maart in de loop van de ochtend. De verkiezingsuitslag wordt op 21 maart 2022 definitief vastgesteld.

L1, WeertFM en WeertdeGekste doen vanuit het stadhuis verslag over de verkiezingen. De Weerter uitslagen zijn ook te vinden op de gemeentelijke website, Facebook en Twitter.

Coronamaatregelen

Bij de gemeente houden zij zich tijdens de uitslagenavond aan de dan geldende coronamaatregelen. Op dit moment betekent dit dat er maximaal 500 mensen aanwezig mogen zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie