Weert Lokaal blijft de grootste, winst voor DUS, VVD, D66 en GroenLinks

4 reacties

Update 0.28u – Alle stemmen zijn geteld en de gemeente Weert heeft inmiddels een voorlopige uitslag bekend gemaakt. Morgen volgt de uitslag op kandidaat-niveau.

Zoals het er nu uit ziet blijft Weert Lokaal de grootste partij met 12 zetels. Het CDA gaat van 6 naar 4 zetels, de VVD van 4 naar 5 zetels, DUS Weert van 3 naar 6 zetels, D66 van 1 naar 2 zetels, de PvdA houdt haar zetel en GroenLinks had geen zetel en heeft er nu 1 in de gemeenteraad van Weert.

Het opkomstpercentage in Weert bedroeg 45,2%. In 2018 was dat 54%.

Op kandidaat-niveau

De voorlopige einduitslag op kandidaat-niveau wordt op donderdag 17 maart vanaf 10.00 uur verwacht. Zodra deze beschikbaar is, kun je de einduitslag downloaden via de website van de gemeente Weert: weert.nl/verkiezingen.

Aan de raadsverkiezingen namen zeven partijen deel. Er zijn 31 raadszetels te verdelen in de gemeenteraad van Weert.

Maandag 21 maart stelt het Centraal Stembureau de verkiezingsuitslag officieel vast. Dit gebeurt in een openbare zitting om 10.00 uur in de Bos- en Groenkamer op de eerste etage van het stadhuis.

Nieuwe gemeenteraad en college van B&W

Tijdens een raadsvergadering op woensdag 30 maart (vanaf 19.30 uur) wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Na de verkiezingen vinden de coalitie-onderhandelingen plaats. Hierbij wordt bepaald welke partijen in de raad een coalitie aangaan en het college van B&W gaan vormen. De raad benoemt de wethouders. Dit gebeurt waarschijnlijk in een raadsvergadering in mei 2022.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties