Wereldkampioen motorcrosser Jeffrey Herlings aan de start in Nederweert

Algemeen Sport Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via: livingfortheweekend.mx

Nederweert – Recent was het WK motorcross in shock toen de Nederlandse Motorcross Grand Prix in Oss van de kalender gehaald wegens organisatorische problemen. Lang bleef het onduidelijk of er een alternatieve datum of organisator zou komen. Dat bleef uit. Toch kunnen de fans de WK toppers zien schitteren tijdens een wedstrijd met internationale deelname in Nederweert op 30 & 31 juli aanstaande.

De organisatie in Nederweert wist recent de regerend wereldkampioen, Jeffrey Herlings, te strikken voor deze speciale wedstrijd. Herlings neemt het in een breed deelnemersveld op tegen diverse andere Grand Prix rijders in de 450cc klasse.

Organisator Jean-Paul Maas is in zijn nopjes met dit geweldige nieuws en blikt vooruit: ‘De prestaties van Jeffrey zijn al jaren lang uniek omdat simpelweg niemand zowel in het WK als in het prestigieuze Amerikaanse kampioenschap aan hem kan tippen. Hij is wat Max Verstappen is voor de Formule 1. Gaat altijd vol voor de winst, is nooit bang, en een genot om te zien rijden. Om het nu alsnog op eigen bodem in actie te kunnen zien is geweldig voor de Nederlandse fans, onze regio en de club in Nederweert’.

Fris wedstrijd-concept

De zogeheten ‘Pro Motocross’ biedt naast de 450cc klasse rijders ook plek aan de andere reguliere categorieën. Zo komen o.a. de talentvolle Limburgers Romano Aspers (Herkenbosch), Sasha Rutten (Sint-Joost), Daan de Barse (Weert), Kyro Grispen (Ohé en Laak) en Michael Hool (Heerlen) uit in de 250cc klasse. Ook Raf Meuwissen (Sint Joost) die erg goed presteert in het Europees Kampioenschap probeert zijn agenda op deze wedstrijd af te stemmen. Ook in de 50cc, 65cc, 85cc, 125cc én Damesklasse staat er volop Limburgs talent aan de start.  

Anders dan aan de reguliere motorcross wedstrijden zijn de races korter en starten er telkens maximaal 20 rijders in plaats van de gebruikelijke 40. Zo blijft het makkelijker te volgen. Ook is er een Knock-Out systeem waarbij de rijders telkens in de top-10 moeten finishen om door te mogen naar de Finale. Zo gaat het niet alleen in de voorhoede maar ook in het midden van het veld spannend blijven tot aan de finish. Uiteraard ligt het circuit er tijdens deze wedstrijd in topvorm bij. Het mooie aan de accommodatie in Nederweert is dat het geheel overzichtelijk is voor het publiek.

Alle informatie over de wedstrijd en tickets tegen het gereduceerde voorverkoop-tarief vind je op www.livingfortheweekend.mx.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie