Nog twee aanhoudingen in onderzoek crystal meth-lab

112 Algemeen Nederweert Regio 2 reacties 1 min. leestijd
Politie bij eerdere doorzoeking

De politie heeft vandaag twee Weertenaren aangehouden. Dit naar aanleiding van het onderzoek naar het crystal meth-lab in Nederweert. Het gaat om mannen van 29 en 31 jaar oud. Eerder werden er al drie Weertenaren aangehouden.

In dit onderzoek zijn door verschillende afdelingen en teams van de politie samengewerkt. Naast de zogenaamde tactische recherche is tijdens het aantreffen van de productielocatie in Nederweert nauw samengewerkt met de afdeling milieu. Milieu is een onderdeel van de dienst Recherche en houdt zich bezig met handhaving milieuwetgeving. Dat kan variëren van het opsporen en vervolgen van daders van milieudelicten tot samen met andere opsporingsdiensten zware delicten aan te pakken.

In de productielocatie in Nederweert werden in de betonnen vloer gaten aangetroffen. Het vermoeden bestond dat er chemicaliën geloosd waren in de bodem, oppervlaktewater en/of riool. Uit de diverse gaten zijn grondmonsters genomen die voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd. Daaruit bleek dat er inderdaad chemicaliën geloosd zijn. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties