Winkelkarretje valt rakelings langs vrouw en baby

Update – Donderdag heeft op de Nieuwe Markt een incident plaatsgevonden waarbij een winkelkarretje rakelings langs een vrouw en baby van zeven maanden oud omlaag viel.

“Ik kan u vertellen dat dit me nog lang zal heugen. Het was zo enorme klap dat personeelsleden van de omliggende winkel naar buiten kwamen”, vertelt de betrokken vrouw in een reactie aan WdG.

De vrouw liep met haar kleinzoon bij de kledingwinkel New Yorker naar buiten toen en geheel onverwacht van boven een winkelwagentje naar beneden viel. Vermoedelijk was het karretje door jongeren vanaf het bovenliggende parkeerdek naar beneden gegooid. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond, maar de schrik zat er goed in.

Hangplek

Het parkeerdek van het Collegeplein (boven de Jumbo in het centrum) is een geliefde hangplek voor jeugd. Er is al enige tijd sprake van overlast en dat is ook te zien aan alle drankblikjes die verspreid over de parkeerplaats zijn achtergelaten. Ook is de politie al een aantal keren in actie moeten komen. Een voorbeeld is van afgelopen zomer toen jongeren op het glazen dak van de Muntpassage waren gespot.

Geen bewijs

De betrokken vrouw zegt dat ze het incident bij de politie is gemeld. Echter omdat er verder geen bewijs is kan er verder geen actie worden ondernomen. Voor de politie is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Meerdere incidenten

Volgens buurtbewoners vinden er regelmatig incidenten plaats. Er worden een aantal voorbeelden aangehaald. Naast het winkelwagentje zijn er ook bloempotten en flessen omlaag gegooid. Diezelfde dag zou er ook een colablikje vanaf het parkeerdek naar beneden zijn gegooid waarbij een vrouw in een rolstoel lichtgewond raakte aan haar hand. Het omlaag gooien van spullen is mogelijk omdat er geen raster voor de opening zit.

Wees gewaarschuwd

Het moet dus een keer echt fout gaan vreest de betrokken vrouw. Via dit bericht hoopt ze andere mensen te waarschuwen en oplettend te zijn.

Update: gedeeld linkje van een soortelijke actie op de Nieuwe Markt: https://www.instagram.com/p/CIltZL_hZg5