7e editie van ‘100 mijl van Rooj’ op zaterdag 18 juni

Archieffoto

Op zaterdag 18 juni organiseert Cycle for Charity haar 7e editie van de 100 mijl van Rooj. Net als voorgaande jaren is er de mogelijkheid om te kiezen voor een route van 100 of 165 kilometer (= circa 100 mijl).

Beide routes starten in de omgeving Scherpenheuvel; de lange route zal van daaruit eerst een lus maken richting Leuven om vervolgens over verkeersluwe wegen door Belgisch Limburg naar Stramproy te leiden.

De geheel vernieuwde route van 2022 voert door het Hageland, gelegen in het oostelijk deel van Belgisch Brabant tussen de steden Scherpenheuvel, Aarschot, Leuven, Tienen en Diest. De regio kent vele heuvelruggen en de route is dan ook glooiend. In het Hageland stond de wieg van “De Kannibaal” Eddy Merkx; beide routes zullen langs zijn standbeeld leiden. In de lange route zijn een 6-tal beklimmingen opgenomen, met stijgingspercentages variërend tussen 2,5 en 6,8%.

Vertrek en aankomst is in Stramproy. In de vroege ochtend van 18 juni zullen ze per touringcar richting Scherpenheuvel afreizen. Van daaruit start de fietstocht. Op de goed ingerichte pauzeplaatsen kan de inwendige mens worden versterkt en bij terugkomst kun je nog nagenieten van een bord spaghetti op het terras van de MaroyBar in Stramproy.

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan dit gezellige en sportieve event, schrijf je dan nu in!
Dat kan via: https://inschrijven.cycleforcharity.nl/de-100-mijl-van-rooj/. Het inschrijfgeld bedraagt € 32,50 per persoon. Dit geld komt ten gunste van het goede doel voor 2022: Frame Running.

Wat is Frame Running ?

Frame Running is een onderdeel van de para-atletiek. Een Running Frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen, één voor en twee aan de zijkanten.

Je bestuurt het Running Frame met het stuur boven het voorste wiel. Je gebruikt je voeten om voort te bewegen, waardoor je kunt lopen of zelfs kunt rennen. Frame Running is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, MS, spina bifida, hersenbloedingen of syndromen).

Naast het feit dat Frame Running zeer geschikt is om je conditie te verbeteren, kan het ook ingezet worden tijdens je revalidatie of je kunt het als hobby en/of sport doen.