Een feest der herkenning met de ‘van Bet’

‘De Playboy’, ‘Un bietje te min’, ‘Leike’, ‘Ertesoep mit verkes-hieës’ en ‘Wink ein uigske no de zon’. Het zijn klassiekers van de formatie ‘van Bet’. Joep Beurskens en Ton Dirkx, beiden oud-leden van The Classics, musiceren al vele jaren als ‘van Bet’.

Beide heren maakten een CD met dialectnummers in de eigen taal. Het gevolg was dat er veel airplay kwam op diverse radiozenders, TV-optredens en de muzikanten waren regelmatig op diverse podia te zien. Bij Telstar in Weert wisten Beurskens en Dirkx hun succes om te zetten in een platencontract. In de Johnny Hoes-studio’s van Telstar namen de heren hun feesthit ‘In miene kop dao zit eine kater’ op.

Deze succesnummers zijn nu uitgebracht op een CD. “De nummers zijn een feest der herkenning”, De CD is voor € 9,95 onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Benelux in Stramproy. “Ook zijn de nummers via Spotify te beluisteren”,

Naast de bekende dialectnummers van ‘van Bet’ staan er ook twee medleys van gezamenlijk zeventien nummers op met bekende nummers die Joep Beurskens zong in de glorietijd van The Classics.  “Meezingers zoals Lazy Sunday Afternoon’, ‘Back Home, ‘Whiskey in the jar’ en ‘You ain’t see nothing yet’ komen voorbij”, een CD de ‘vlaaienpop’ weer laat herleven.

Van Bet is een feest der herkenning en is vanaf heden te beluisteren via Spotify of te koop bij Boekhandel ‘Benelux’ in Stramproy.