Brandweer bevrijdt vrouw en hondje in scootmobiel uit lift NS-station

De brandweer werd zaterdag om 9.30 uur gealarmeerd vanwege een liftopsluiting op het NS-station in Weert.

Er zat een vrouw met haar hondje vast in de lift van het station. De lift reageerde nergens meer op en op het station waren geen servicemedewerkers aanwezig. De brandweer werd gewaarschuwd en met een speciale sleutel kon de brandweer de vrouw uit de lift bevrijden. Ze had een half uur vast gezeten in de lift. “Dat is best wel eng”, vertelde ze.

De brandweer nam via de informatiezuil contact op met de NS. De NS-medewerker gaf een telefoonnummer door van de servicedienst om de vrouw verder op weg te kunnen helpen. Echter verliep het contact vanuit elders in Nederland een beetje moeizaam, dus de brandweer bedacht een plan B.

De vrouw gaf aan dat ze met wat een helpende hand voorzichtig de trap op kon lopen. Enkele brandweerlieden ontfermden zich over de vrouw en het hondje en liepen rustig naar boven. Andere brandweerlieden droegen de scootmobiel naar boven.

Op het perron werd de scootmobiel gereed gemaakt voor vertrek. De vrouw en het hondje konden weer plaatsnemen en vervolgens met een trein verder reizen. De vrouw bedankte de brandweer meermaals voor hun hulp.