Eerste bewoners buitenverblijf Dierenambulance Midden-Limburg

112 Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

De Dierenambulance Midden-Limburg heeft een buitenverblijf voor haar hanen, kippen, konijnen en eenden in gebruik genomen. Het verblijf is de afgelopen maanden gebouwd door een aantal vrijwilligers. Twee eenden mochten als eerste het nieuwe verblijf betreden. Daarna volgden haan Hendrik en een aantal konijnen.

Hard nodig

Volgens Michelle Stempher van de Dierenambulance was de uitbreiding hard nodig: “We zijn binnen uit ons jasje aan het groeien. Hanen, kippen, konijnen die hier lang zitten, maar ook eenden, die kunnen we niet binnen huisvesten”.

De twee eenden en een tweetal konijnen zoeken nog een nieuw thuisadres. Een van de twee konijntjes is de laatste van een groep van vijfentwintig die vorige zomer in Weert werd gedumpt. De andere vierentwintig hebben inmiddels een nieuw baasje gevonden.

Heel tevreden

Michelle is heel tevreden met het nieuwe dierenverblijf: “Het is echt een dierenparadijs geworden … De dieren kunnen graven, kunnen in het gras liggen, kunnen zwemmen, kunnen klimmen; er is van alles te doen voor ze”.

Eind vorig jaar hield de Dierenambulance een inzamelingsactie. Met de opbrengst kon het verblijf gebouwd worden. De stenen fundering werd gesponsord.

In aanbouw

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan een tweede buitenverblijf. “Dat wordt een kennel en een schuur voor aangereden wilde natuurdieren”, zo blikt Michelle vooruit.

In onderstaande video nemen we een kijkje bij de verblijven en zien we dat de kersverse bewoners het er prima naar hun zin hebben.

Bekijk de video: https://youtu.be/sTXwjLsljX8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie