Scholieren bij Spark Tech Lab aan de slag met sprookjes op het water

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Bij het Spark Tech Lab in Weert werden dinsdagmiddag zes prototypes gepresenteerd voor de ‘Maasgouwse feesten’ in combinatie met het thema sprookjes.

Leerlingen van Basisschool St. Jozef uit Altweerterheide mochten hun creatieve brein de vrije loop laten gaan. In het kader van een pilot mochten ze iets verzinnen in de vorm van een pretpark, zwembad, kasteel, hotel of restaurant dat op het water kon blijven drijven. In dit geval zou dat dan de Maas kunnen zijn.

Jury

Er was een jury aanwezig met de een vertegenwoordiging van Lissen Yachts, Tinnemans Floating Solutions en Vissers en van Dijk – Scheeps Elektro Techniek. Zij beoordeelden de prototypes die de leerlingen samen met de vrijwilligers van het Spark Tech Lab hadden gemaakt.

Er kwam van alles voorbij. Van en zwembad met een glazen bodem zodat je zicht hebt op de rivier tot een sprookjeskasteel. Er was ook gedacht aan duurzaamheid, kleurgebruik en evenwicht.

Positief verrast

De jury was zeer positief verrast door de creaties die de leerlingen hadden gemaakt. Soms was er ook een kritische vraag zoals; waar haal je de stroom voor de lampjes vandaan of hoe kun je met de attractie een brug passeren. De leerlingen kwamen vervolgens met enkele suggesties.

Feedback

Omdat het een pilot betrof voor de scholen in Maasgouw vroeg het Spark Tech Lab de leerlingen om feedback. Misten zij iets bij het bouwen? De leerlingen kwamen met suggesties om elektrotechniek te mogen verwerken en om bijvoorbeeld klei te mogen gebruiken bij de bouw van prototypes. Ook de feedback van de jury werd ter harte genomen zodat het Spark Tech Lab de leerlingen in het vervolg een paar eisen kan voorleggen waaraan een prototype moet voldoen.

Omdat het een pilot betrof werd iedere groep uitgeroepen tot winnaar. Ieder in een eigen categorie.

Bekijk een video: https://youtu.be/nAvKrosbQk8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie