Gemeente Weert laat meer elektrische laadpalen plaatsen

Algemeen Weert 7 reacties 3 min. leestijd

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (bestel)auto. Daardoor groeit de vraag naar openbare laadpalen in de gemeente Weert. De gemeente gaat proactief laadpalen plaatsen om tijdig in de te verwachten vraag te voorzien.

Deze openbare laadpalen worden altijd aan openbare parkeerplaatsen geplaatst. Via een speciale website kun je zien op welke locaties een openbare laadpaal gaat komen (na de vragenlijst). Je kan jouw reactie geven op de voorgestelde locaties.

Wat laten de plankaarten zien?

Op de plankaarten staan de voorgestelde locaties voor de openbare laadpalen. De locaties zijn gekozen op basis van statistieken en buurtkenmerken. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s rondom deze locaties de komende jaren sterk zal groeien. Hierbij is ook rekening gehouden met het zoveel mogelijk beperken van overlast voor omwonenden.

Groot voordeel van deze plankaarten is dat de openbare laadpalen sneller geplaatst kunnen worden. Een aanvraag voor een openbare laadpaal in uw buurt kan dus ook sneller gerealiseerd worden. Met een laadpaal in de buurt wordt het extra interessant om over te stappen op elektrisch rijden.

Je kan de plankaart via deze link bekijken (kaart volgt na de vragenlijst). Tevens kun je opmerkingen plaatsen bij de locaties. Sluitingstermijn voor de reacties is 19 april 2022.

Waarom wordt er geen laadpaal geplaatst in mijn omgeving?

De locaties op de plankaarten zijn onderdeel van de tweede en laatste fase van het proactief plaatsen van openbare laadpalen. 

Tot 19 april 2022 kun je reageren op de voorgestelde locaties. Op basis van de ontvangen reacties maken wij de definitieve plankaarten. Ze houden altijd rekening met de verwachte vraag naar laadpalen, de statistieken en de buurtkenmerken. Vattenfall ontvangt de definitieve plankaarten en zij plannen de plaatsing van de openbare laadpalen in. Ze verwachten alle laadpalen van fase 2 eind 2022, begin 2023 te plaatsen.

Openbare laadpaal aanvragen

Rijd je (binnenkort) een elektrische (bestel)auto en heb je geen mogelijkheid een parkeerplaats op eigen terrein te realiseren? Vraag dan een openbare laadpaal aan. Dat is voor jou geheel kosteloos. Je betaalt natuurlijk wel voor het opladen van jouw (bestel)auto. Aanvragen kan via: https://incharge.vattenfall.nl/openbare-laadpalen/laadpaal-limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties