Wethouder opent ‘Stad van de Toekomst’ in Tungelroy

Met een op afstand bestuurbare auto opende wethouder Van de Loo vandaag de ‘Stad van de Toekomst’ in Tungelroy. Een project waar de leerlingen van BS Joannes in Tungelroy de afgelopen periode hard aan hebben gewerkt.

In het Spark Tech Lab in Weert konden de leerlingen geheel hun eigen invulling geven aan de Tungelder 2.0. Zwevende woningen, boomhutten, een sportschool en zelfs een bioscoop werden ontworpen en gebouwd.

Naast huizen kwam ook infrastructuur (wegen), het multifunctioneel gebruik van ruimte en het opwekken van duurzame energie aan bod. Het resulteerde in een prachtige miniatuurstad vol creativiteit die binnenkort ook te bezichtigen zal zijn voor de familie van de leerlingen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/8GE3N8Sj3p0