Gratis gezondheidscursussen door behandelaren van Vitaal Thuis

Foto via Land van Horne

Wie wil niet vitaal ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Vitaal Thuis, onderdeel van Stichting Land van Horne, biedt (gratis) cursussen aan voor mensen die hieraan zelf een bijdrage willen leveren.

De behandelaren van Vitaal Thuis geven de deelnemers praktische en direct toepasbare handvatten over diverse gezondheidsthema’s, waarmee mensen hun mentale en fysieke veerkracht kunnen vergroten.

Professionele en gedreven trainers

Professionele trainers met jarenlange praktijkervaring verzorgen de cursussen: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten, specialisten ouderengeneeskunde en maatschappelijk werkers. De cursussen kunnen mensen volgen vanuit een persoonlijke motivatie of omwille van hun naaste.

Divers cursusaanbod

Op dit moment staan de volgende cursussen op de planning:

  • Cursus Vitaal met dementie – gratis deelname
    Aanvangsdatums: dinsdag 10 mei, dinsdag 30 augustus, dinsdag 1 november
  • Cursus Gezond ouder worden – gratis deelname
    Aanvangsdatums: woensdag 11 mei, woensdag 2 november
  • Training bij reuma en artrose – meestal vergoed door de zorgverzekeraar
    Start in het najaar. De datum is nog niet bekend.

Op www.landvanhorne.nl/cursussen staat meer informatie over de cursussen.

Deelname is kosteloos

Dankzij de inzet van de behandelaren, subsidies en vergoeding via de basisverzekering is deelnemen aan een cursus gratis. De cursussen vinden plaats in het Behandelcentrum aan het Zorgplein Land van Horne in Weert.

Meer informatie en aanmelden

De eerstvolgende cursussen starten al in mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.landvanhorne.nl/cursussen, [email protected] of 088 987 85 00.


Over Vitaal Thuis

Vitaal Thuis is onderdeel van Stichting Land van Horne. De behandelaren zetten zich in voor ouderen en mensen met een chronische aandoening die nog thuis wonen. Iedere behandelaar heeft zijn eigen specialisme, dit heeft als voordeel dat ze gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring om mensen zo goed mogelijk te helpen. De behandelaren behandelen in een zorgcentrum van Land van Horne of in het Behandelcentrum in Weert. Of ze komen bij aan huis als dat nodig is.