Gratis cursus Vitaal met Dementie

Algemeen Informatie Spotlight Weert Reageer 4 min. leestijd

De diagnose dementie is ingrijpend en roept veel vragen op. Wat is dementie? Wat staat jou en jouw partner te wachten? Waar kun je terecht voor hulp? De behandelaren van Vitaal Thuis geven je in de gratis cursus Vitaal met Dementie praktische informatie hoe je beter om kan gaan met de ziekte of die van jouw partner.

De echtgenote van de heer Nobelesse heeft dementie. Op aanraden van de casemanager Dementie heeft hij samen met zijn vrouw de cursus Vitaal met Dementie gevolgd. De heer Nobelesse deelt graag zijn verhaal in de hoop dat het anderen ook helpt.

Vergeetmomentje

“Iedereen boven de 60 jaar heeft wel eens een vergeetmomentje, maar toen ik vaker dingen moest herhalen bij mijn vrouw ging ik op zoek naar meer informatie. Daarom heb ik de cursus Vitaal met Dementie gevolgd, en wat heb ik er veel van geleerd!

Als je merkt dat de persoon waarmee je samenleeft anders is dan anders, meld je dan direct aan voor de cursus en stel het niet uit. Je hebt er zo veel aan; je wordt oplettender en rustiger, je leert in deze cursus hoe je bepaalde dingen het beste kunt overbrengen aan je partner en je bent beter voorbereid op de toekomst.

Intakegesprek

Voordat de cursus begon hebben mijn vrouw en ik een intakegesprek gehad met de trainers. Mijn vrouw heeft enkele keren deelgenomen, alleen bij de sessies wat voor haar relevant was. We komen nog steeds met de deelnemers van de cursus bij elkaar en delen dan ervaringen en het verdere verloop. Jawel, ik raad de cursus iedereen aan!

Ondanks de vreselijke ziekte maken mijn vrouw en ik er samen iets van. We richten ons op positieve dingen. Zo gaan we samen eropuit en kijken we naar televisieprogramma’s over reizen en koken. Mijn vrouw maakt zich vaker zorgen over wat er nog allemaal gaat gebeuren. Maar ik zeg dan: ‘Dit hebben we en dat houden we vast. Wat er komen gaat, dat zien we wel’.”

Aanmelden of meer informatie?

Op dinsdag 1 november gaat de cursus van start. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden op dinsdag en vrijdag. Deelname is gratis. Voor de volledige planning en meer informatie kijk je op www.landvanhorne.nl/cursus-vitaal-met-dementie.


Over Vitaal Thuis

Natuurlijk blijf je het liefst zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig wonen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Vitaal Thuis helpt je hierbij. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van klachten en belemmeringen die ontstaan door een operatie, (chronische) ziekte of door het ouder worden. Zo bestaat het team onder meer uit fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen en artsen. Samen geven wij jou de best passende behandeling en begeleiding in jouw eigen omgeving. Waar nodig schakelen wij met andere zorgverleners. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.landvanhorne.nl/vitaal-thuis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie