Kinderboerderij De IJzeren Man zoekt handige handjes

1 reactie

Kinderboerderij De IJzeren Man is op zoek naar vrijwilligers. Volgens beheerder Mart Lemmers wordt er gezocht naar mensen die houden van dieren èn handige handjes hebben.

Aanpakken

“Het is niet dat ze hier alleen maar konijnen kunnen knuffelen. Er moet ook aangepakt worden”, zo vertelt Lemmers. Naast het verzorgen van de dieren moeten bijvoorbeeld ook de gebouwen en de weiden schoongehouden worden.

Daarnaast wordt gezocht naar mensen die handig zijn. Regelmatig zijn er klusjes, zoals herstelwerkzaamheden, die uitgevoerd moeten worden. Lemmers: “… Eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden op een boerderij”.

Frisse lucht

Wil Snellen is nu tweeënhalf jaar vrijwilliger bij de kinderboerderij. “Je zit echt in een natuurgebied. Hartstikke mooi: frisse lucht. Je werkt met mensen”, zo vertelt hij met veel enthousiasme. Ook het contact met bezoekers maakt het vrijwilligerswerk zo bijzonder, aldus Snellen.

Beschikbaarheid

Er wordt gezocht naar mensen die een à twee keer per week beschikbaar zijn. De kinderboerderij is alle dagen van de week open. Daarom is het wel van belang dat nieuwe vrijwilligers ook eens per vier weken in het weekend inzetbaar zijn.

Interesse?

Mocht je interesse hebben dan kun je jezelf aanmelden via de website van de gemeente Weert: www.weert.nl.

In onderstaande video krijg je een indruk van de werkzaamheden die vrijwilligers bij Kinderboerderij De IJzeren man verrichten.

Bekijk de video: https://youtu.be/JY6f2JlWkmw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie