Kinderboerderij De IJzeren Man verwelkomt eerste lammetjes

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Bij Kinderboerderij De IJzeren Man zijn de eerste lammetjes van dit jaar geboren. Zeven schaapjes en vier geitjes zagen er de afgelopen dagen het levenslicht. Nu het weer iedere dag een beetje beter wordt komen steeds meer bezoekers op kraamvisite.

Nog erg tam

Het is vrijdagochtend, kwart over 10. De dieren bij kinderboerderij De IJzeren Man genieten volop van de eerste zonnestralen van de dag. Voorzichtig aait een meisje een paar dagen oud lammetje dat rondloopt in de wei. Verzorgster Miranda: “De eerste dagen zijn ze nog erg tam. Dan kennen ze nog weinig angst voor de mensen. Deze lammetjes worden zoveel in de handen genomen door allerlei kinderen dat ze eigenlijk altijd wel te aaien zijn”.

Gezinsuitbreiding

De afgelopen dagen kwamen de eerste lammetjes van dit seizoen ter wereld. Het is een begin van een flinke gezinsuitbreiding. “Hopelijk dat we over een paar weken de hele wei van hebben lopen met lammetjes”, aldus Miranda.

Kraamvisite

Wie de pasgeboren lammetjes persoonlijk wil komen bewonderen kan iedere werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij de kinderboerderij. In het weekend ben je welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

In deze video gaan we op kraamvisite bij Kinderboerderij De IJzeren Man. We zien de eerste stapjes van de pasgeboren lammetjes: https://youtu.be/3dJnZzFGEKA.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties