Ontwerp nieuw clubgebouw FC Oda

Afgelopen februari heeft de gemeenteraad van Weert besloten om vaart te maken met de herinrichting van het sportpark Boshoven. Na de zomervakantie wordt gestart met de eerste fase: de aanleg van de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding naar de Suffolkweg en de renovatie van een voetbalveld, mogelijk tot een kunstgrasveld.

Nieuw multifunctioneel clubgebouw

Naast de herinrichting van de wegen en de velden is ook nieuwbouw van het clubgebouw van FC Oda aan de orde. In 2021 is FC Oda begonnen met het ontwerpen van een nieuw clubgebouw (zie onderstaande beelden). Dit clubgebouw zal een multifunctionele accommodatie worden waar naast FC Oda in ieder geval ook Human Kind (BSO) gebruik van zal maken.

Het clubgebouw bestaat uit twee lagen. In de onderste laag van het clubgebouw, die half verdiept is, komen de kleedkamers, installaties en materiaalruimte. De bovenste laag is gereserveerd voor vergaderkamers, het wedstrijdsecretariaat, de bestuurskamer en de kantine.

Eenvoudig uit te breiden

“Het multifunctionele karakter van het clubgebouw is erg belangrijk. FC Oda en Human Kind worden sowieso gebruikers, maar ook andere verenigingen of aan sport gelieerde bedrijven (zoals een sportfysiotherapeut) kunnen gebruikers worden van de accommodatie.

Daarnaast is het clubgebouw zo ontworpen dat het op een later moment eenvoudig uit te breiden is. Hiermee is het clubgebouw al geschikt gemaakt voor een mogelijk toekomstig samengaan van FC Oda en SV Laar, een wens van de gemeente Weert in het kader van het vorig jaar door de gemeente Weert vastgestelde sportaccommodatiebeleid.

Het ontwerp is onlangs doorgerekend op de bouwkosten. Met deze informatie hebben wij een haalbaarheidsanalyse gemaakt en het financiële plaatje opgesteld. Momenteel zijn wij met de gemeente Weert in gesprek hierover. Deze gesprekken lopen in een goede sfeer. Wij hopen de komende maanden hier stappen in te zetten, aldus Sander Hofs, bestuurslid van FC Oda.”

Bekijk een video van de schets: https://youtu.be/dwQSkeA9eY0