Punt Welzijn spin in het web voor ‘Hulp Oekraine’

Hulp Oekraine Weert: voor vrijwilligers en materialen.

Punt Welzijn is als samenwerkingspartner van de gemeente Weert sinds afgelopen week betrokken bij het bieden van hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne die in Weert (komen) wonen.

Inmiddels is er gestart met het werven van vrijwilligers en tolken en het inzamelen van benodigde materialen zoals fietsen en buggy’s.

Website

Op de website https://www.puntwelzijn.nl/hulp-oekraine/ staat een overzicht van de vrijwilligers en materialen die nodig zijn. Wil je hulp aanbieden door spullen te doneren? Vul dan het formulier in op de website.

Vrijwilliger of tolk

Wil je als vrijwilliger aan de slag of als tolk vanuit het Oekraïens of Russisch? Meld je dan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden om andere initiatieven voor Oekraïners in Weert door te geven. Ook op de Facebookgroep Hulp Oekraine Weert zet Punt Welzijn vragen uit, zie: Hulp Oekraïne Weert | Facebook

Gastgezinnen

Gastgezinnen die mensen opvangen vanuit Oekraïne kunnen voor vragen rondom huisvesting contact opnemen met de hulporganisatie die als tussenpersoon heeft gefungeerd. Voor werk, inkomen en zorg kan contact worden opgenomen met De Vraagwijzer 0495-575000. Voor overige vragen kan contact opgenomen worden met Punt Welzijn 0495-697900 of [email protected].