Resultaten controles Belgische politie in grensgemeenten

Archieffoto WdG - controle aan grens

Bocholt / Kinrooi – Zondag organiseerde de Belgische Politie CARMA een controle gericht op drugs.

Op verschillende locaties in Bocholt, Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi werden 78 voertuigen en 100 personen aan een grondige controle onderworpen, zo ook aan de grens tussen Stramproy en Molenbeersel.

Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. Zij leverden hun rijbewijs meteen in voor zes uren. Vier personen hadden een hoeveelheid drugs op zak. Drie bestuurders kregen een dagvaarding voor het niet mogen besturen van een voertuig. Zij dienen hun rijbewijs in te leveren op de rechtbank.

Van één persoon nam de politie verboden geneesmiddelen in beslag. Daarnaast stelde de politie nog ‘elf verkeersinbreuken’ vast voor o.a. gebruik kinderzitje, keuring en gordeldracht.