Scholenvoetbaltoernooi: scoren, scoren, scoren!

Update – Zo’n 200 leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio Weert deden woensdagmiddag mee aan het Tiki Taka KNVB Scholenvoetbaltoernooi. Op de velden van MMC Weert werd het ene na het andere wonderschone doelpunt gescoord. Er stond dan ook wel iets op het spel: een plaats in de regiofinale van het toernooi.

Uitbundig

De jongens en meiden speelden partijtjes van 8 tegen 8. Ieder doelpunt werd uitbundig gevierd. Maar niet te lang want de wedstrijden duurden maar 10 minuten.

Bewegen

Met het toernooi hoopt Michael Grein, organisator van het toernooi, meer kinderen aan het voetballen te krijgen. Dat is volgens hem ook het doel van de Nederlandse voetbalbond; “Ja, de KNVB wil meer jeugd aan het bewegen brengen”.

Meiden

In totaal deden er zestien voetbalteams mee aan het toernooi. Hieronder vier meidenteams. Dat wil overigens niet zeggen dat er in de twaalf andere teams geen meiden te vinden waren. “De KNVB is voorstander van het gemengd voetballen … Meiden die goed kunnen voetballen kunnen dan samen met de jongens in de klas voetballen”, aldus Grein.

Winnaars

Aan het einde van de middag bleek bij de jongens De Schrank uit Ospel de winnaar. Tweede werd groep 7A van OBS Molenakker. Bij de meiden ging OBS Molenakker met de eerste prijs aan de haal, gevolgd door de Odaschool op de tweede plek. De winnaars gaan door naar de regiofinale van het KNVB Scholenvoetbaltoernooi.

In onderstaande video zie je een aantal doelpunten die gescoord werden tijdens het toernooi.

Bekijk de video: https://youtu.be/NMzIA5avIJg