Team ‘Dao zeen ze’ overhandigt cheque aan beiaardier

Zaterdag 16 april klonken ‘We are the champions’, ‘De mêrrentj’, ‘Nao ’t zuuje’ en ‘Vrienden van het leven’ over de marktpleinen van Weert. Beiaardier Frank Steijns speelde enkele verzoeknummers van het Wieërter Kwis team ‘Dao zeen ze’ op het carillon in de toren van de Sint Martinuskerk. 

Het team is tweede geworden tijdens de Wieërter Kwis editie 2022. Eigenlijk heet het team ‘Dao zeen ze… di-j van 2004’. Verwijzend naar het jaar dat ze de adjudanten van de jeugdprins van de Rogstaekers Bart Kappert waren. Sinds die tijd vieren ze samen carnaval en nog steeds wandelen ze nog iedere week met elkaar. Het team bestaat inmiddels uit zo’n 40 personen, met een leeftijd-variatie van 20 tot 65 jaar oud.

“Bij het inschrijven voor de Wieërter Kwis heb je maar weinig tijd. Vandaar dat we onze naam wat hebben afgekort”, lacht Monique van den Brandt. Dit jaar deden we voor de vierde keer mee aan de Wieërter Kwis.”

Namens ‘Dao zeen ze’ overhandigde Monique van den Brandt de cheque van 4000 euro aan beiaardier Frank Steijns. De stichting Vrienden van de Beiaard was het goede doel waar het team voor speelde. Met het geld willen de Vrienden van de Beiaard iets moois doen voor de beiaardcultuur in met name de regio Weert.

Teamlid Carla Bronzwaer kwam met het idee om voor dit goede doel te spelen. Als stadsgids heeft ze veel contact met beiaardier Frank Steijns. “Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij vertelde dat het carillon tot de top van Europa behoort. Hoe bijzonder is het dat we zo’n uniek carillon in Weert hebben. Dat bronzen hart moet blijven kloppen.”


Een bijdrage van Arjanne van Voorst