Het NK libre 2022 komt naar Nederweert

Algemeen Nederweert Regio Sport Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Het Nederlands kampioenschap biljarten in de spelsoort libre (een spelsoort in het carambolebiljarten) komt naar Nederweert.

Met dit NK krijgt Nederweert en de organisatie een groot toernooi binnen haar grenzen. Het evenement wordt georganiseerd in Zaal Centraal aan de Kerkstraat 59 te Nederweert.

Wedstrijdleider Johan Martens (BDL): “ Wij verwachten gedurende drie dagen naast veel strijd en spanning een goedgevulde zaal en een goede sfeer en ambiance . Nederweert kent immers een rijke biljarthistorie met o.a. Gieëne Fik, Graat van Doren, Harrie Brinkmans en Wiel van Gemert. Als organisatie willen we laten zien dat de biljartsport en Nederweert nog steeds een hechte band met elkaar hebben. Laat het NK hiervan maar weer eens de bevestiging worden”.

Openingsceremonie door Wethouder van Sportzaken

De openingshandeling is op vrijdag 22 april om 13.40 uur en zal verricht worden door wethouder Peter Coolen van Sportzaken. Daaraan voorafgaand vindt de presentatie plaats van de acht biljarters die zich voor de finale hebben geplaatst.

Acht finalisten uit het hele land

Het kampioenschap -Libre klein Tweede Klasse- wordt betwist door acht biljarters uit geheel Nederland die zich via de district- en regio finales geplaatst hebben. De finalisten zijn: Ger Kuipers (Gronsveld), Gerrit Camps (De Steeg), Dik Kers (Wapenveld), Paul den Hollander (Wervershoof), Nico van Leeuwen (Rijswijk), Rini van Roekel (Wageningen), Jody Verhoofstad (Goes), Durk van Wier (Dronrijp).  

Programma

Op vrijdag beginnen de wedstrijden vanaf 14.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.

De biljart-arena is ingericht met twee wedstrijdtafels, zitplaatsen voor de toeschouwers en een plek voor het wedstrijdsecretariaat. Er worden in totaal 28 partijen gespeeld verdeeld over 7 ronden. De arbitrage wordt verzorgd door District Kempenland. Tijdens de huldigingsceremonie op zondag 16.30 uur zal het Wilhelmus live ten gehore worden gebracht door het Weerter Mannenkoor.

Organisatie

BDL heeft voor dit evenement een eigen NK commissie in het leven geroepen die al enkele maanden bezig is met de voorbereidingen. Johan Martens (voorzitter): “Het is prettig om te ervaren dat instanties en bedrijven zo spontaan willen meewerken om dit NK rond te krijgen. Een 20-tal sponsoren steunen ons financieel en/of materieel en ook het Gemeentebestuur van Nederweert heeft een subsidie toegekend”.  

Supporters, toeschouwers, welkom bij de wedstrijden. De toegang is gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie