Vissen in vijver Graswinkel aan de beademing

De opvallende vissterfte in de vijver Graswinkel houdt de gemoederen al enkele weken bezig. Vandaag mocht de brandweer opnieuw in actie komen.

In eerste instantie werd er gedacht aan verontreiniging door middel van een lozing. Er werd een blauwe gloed waargenomen en hing er een vreemde lucht. De brandweer verrichtte metingen en in opdracht van de gemeente Weert werden er testmonsters genomen van het water. Maar uit de uitslagen van tests kwam geen duidelijke oorzaak naar voren.

Aan de beademing

Maar waarom gaan er dan opvallend veel vissen dood? Nu wordt er gedacht aan zuurstoftekort. Daarom werd vandaag opnieuw de brandweer ingeschakeld. Ditmaal werd de pomp ingezet om een watercirculatie te creëren. Zo komt er meer zuurstof in het water zodat de vissen weer naar ‘lucht’ kunnen happen.

Bekijk een video: https://youtu.be/CQv4NDRUpVw