Wielrenner gewond na aanrijding op St. Maartenslaan

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op de St. Maartenslaan in Weert heeft vrijdag omstreeks 14.10 uur een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een wielrenner en personenauto bij betrokken waren.

De auto reed op de St. Maartenslaan en de wielrenner kwam, samen met een metgezel, vanuit de St. Paulusstraat en wilde de St. Maartenslaan op fietsen. Getuigen verklaarden dat de fietser in eerste instantie naar rechts stuurde, maar zich bedacht en de oversteek wilde maken. Zijn metgezel waarschuwde nog door te roepen, maar waarschijnlijk had de wielrenner de naderende auto over het hoofd gezien waarna een botsing ontstond.

De fietser kwam ten val en raakte gewond. De situatie leek in eerste instantie zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Toen de ambulancedienst arriveerde was de gewonde wielrenner weer aanspreekbaar en werd de traumahelikopter geannuleerd.

De wielrenner werd gestabiliseerd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft getuigen gehoord en verslag opgemaakt van het ongeval. De bestuurster van de auto was ongedeerd, maar flink geschrokken. Het kind dat in de auto zat kreeg een knuffelbeertje overhandigd van de hulpverleners.

Vorige week

Vorige week vrijdag vond op precies hetzelfde punt een verkeersongeval plaats. Toen kwamen er een speed pedelec en een auto met elkaar in botsing.

Bekijk een video: https://youtu.be/GhLwP2V6jA8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie