Containerbrand in centrum van Weert

De brandweer en politie zijn dinsdag rond 9.10 uur gealarmeerd vanwege een containerbrand in het centrum van Weert.

In de Kromstraat stond een container met bouwafval in lichterlaaie. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling dat ook op de Emmasingel en Wilhelminasingel goed te merken was.

De brandweer kwam met een Snel Interventievoertuig en tankautospuit ter plaatse. De bemanning van de SIV was als eerste ter plaatse om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een winkelpand. Daarna werd de tankautospuit ingezet om de brand verder te blussen.

Inmiddels is er ook een waterwagen opgeroepen die voor extra bluswater moet voorzien. Het pand waar de container naast stond heeft roetschade opgelopen. In de container zat bouwafval van een dakrenovatie.

Bekijk een video: https://youtu.be/n3j9C_uPqyI