Doorboorde gasleiding bij buurthuis Fatima

De brandweer en politie zijn donderdag iets voor 9.00 uur gealarmeerd vanwege een gaslekkage aan de Nieuwstraat in de wijk Fatima.

Bij het buurthuis van Fatima wilde men een ijzeren pin uit de grond trekken. Echter toen de pin uit de grond werd getrokken kwam er ook zand omhoog en was er een sissend geluid te horen. Het bleek dat de pin een gasleiding had doorboord.

De aanwezige vrijwilligers van het buurthuis lieten de ijzeren pin in de grond zitten, waarschuwden meteen de hulpdiensten en brachten zichzelf in veiligheid.

Er werden door de brandweer metingen verricht. Er werden geen hoge concentraties gas in de buitenlucht gemeten dus een ontruiming van de omliggende woningen was niet nodig. De directe omgeving werd wel afgezet en netbeheerder Enexis werd ingeschakeld om het lek te dichten.